GYIK Ingyenes útlemondási biztosítás

Ha, utazását a Tiscover-nél foglalja, különleges előnyre tehet szert: minden egyes foglaláshoz ingyenes útlemondás biztosítást adunk ajándékba. Így az út lemondása nem jár külön költségekkel.

 1. Mit tartalmaz a tiscover.com-on lefoglalt utazás?
  1. Tiscover útlemondási biztosítás.
   Ha, Ön a tiscover.com-on foglalja le szállását vagy utazását, egy alap útlemondási biztosítást (Tiscover útlemondási biztosítás) kap ajándékba. Ez azt jelenti, hogy a Tiscover szabályzatában leirt váratlan események miatt történő útlemondás esetén 100% -osan fedezi a költségeket. (lásd.2.pont)
  2. A Tiscover útlemondási biztosítása ezen estekben érvényes
   Előfordulhat, hogy nem várt események miatt nem tud részt venni a tervezett utazáson. A biztosítási szabályzatban meghatározott útlemondás okai
 2. Mi a teendő útlemondás esetén?
  Amennyiben az Ön kiutazása a szabályzatban meghatározott utazásképtelenség miatt hiusul meg, kérjük hogy útlemondási szándékát azonnal jelentse be az utazásszervezőnél az alábbi elérhetőségek egyikén (vagy a Tiscover.com alábbi telefonszámán: +43 512 5351 555 vagy az illetékes szállásadónál) továbbá ezzel egyidejűleg értesítse az Európai Utazási Biztosító ügyfélszolgálatát (faxon, postán, e-mailben vagy online kár bejelentésben). Az írásos bejelentésnek tartalmaznia kell a szerződő, megrendelő nevét, címét, telefonszámát; a tervezett utazás időszakát; az utazás lemondásának időpontját és okát a körülmények pontos leírásával; ill. a foglalási és biztosítási bizonylatokat. Amennyiben a lemondás betegség vagy baleset miatt történik, háziorvosi vagy szakorvosi igazolás szükséges, amely tartalmazza a megbetegedés vagy baleset időpontját, az utazásképtelenség időtartamát, a felírt gyógyszereket és a pontos diagnózist, melyhez a útlemondási kárbejelentő formanyomtatvány kitöltése kötelező. Útlemondási kárbejelentő formanyomtatványt igényelhet telefonon, faxon, levélben vagy e-Mailben, de honlapunkról is letöltheti.
 3. A biztosítás kiszámítása példával
  A biztosítási tétel kiszámításának alapja a szálláshely által megadott lemondási költségek, melyek díja nem haladhatja meg a Szálloda- és Vendéglátóipari Általános Üzleti Feltételekben szereplő költségeket. További részletek a biztosítási és pénz visszafizetési feltételekről ill. a lemondá költségekről az EUB-nál és a 2006-os Szálloda- és Vendéglátóipari általános üzleti feltételekben.

  Például:
  Egy szállásadó a Szálloda- és Vendéglátóipari Általános Üzleti Feltételeknek megfelelően, az utazás megkezdése előtt 7 nappal történő útlemondás esetén 90%-os lemondási költséget számol fel. Ha Ön 5 nappal az utazás megkedzése előtt lemondja 1000,00 € értékű utzását, 900,00 €-s lemondási költséggel kell számolnia. A Tiscover útlemondási biztosításcsak indokolt útlemondás esetén fedezi a stornó költségek 100%-át. További részletek és információk az Európai Utazási Biztosítónál (EUB). ). Ebben az esetben 900 € lenne a biztosító által fizettet összeg.

  Fontos tudnivaló: Az utazásképtelensége bizonyítani kell, pl.: egy orvosi igazolással, mely a súlyos betegséget alátámasztja
 4. Információk a Tiscover útlemondás biztosításról / a teljeskörű biztosítás feltételeiről, mely tartalmazza az Európai Utazási Biztosítás jogi feltételeit.

  Tiscover útlemondási biztosítás