Wenen (deelstaat)

De stad Wenen heeft als slogan: „Wenen is anders“ en inderdaad, een stedentrip naar Wenen is een echte belevenis.
Deze metropool aan de Donau combineert oude tradities met moderne creativiteit en is uitermate geschikt voor een korte vakantie.

Natuurlijk zijn er de vele imposante gebouwen uit de keizerlijke epoche, maar tijdens een stedentrip naar Wenen valt er nog veel meer te zien: er zijn ongeveer 50 theaters, vier operagebouwen, diverse musicaltheaters, ruim 100 musea, vele interessante galerieën en er worden elke jaar talloze leuke theater-, muziek- en dansfestivals georganiseerd. Ontdek de beroemde bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, het Burgtheater, het Parlament, het Museumsquartier of de Staatsopera. Midden in het oude centrum staat het bekendste gotische bouwwerk van Wenen en het belangrijkste symbool van de stad, de Stephansdom. Een bezoekje aan deze indrukwekkende kathedraal is een must. Een absolute aanrader is een bezoekje aan de historische schatkamers in de Hofburg met de keizerlijke juwelen van de Habsburgers, het museum ter ere van keizerin Sissi met het zilverkabinet en tenslotte het Kunsthistorische Museum met een grote collectie kunstwerken van oude meesters.

U heeft de keuze uit honderden hotels en vakantiewoningen in alle prijscategorieën – bij ons vindt u de juiste accommodatie.

393 hotels/accommodaties in Wenen (deelstaat)

Wat vinden onze klanten?

3,8 /5
zeer goed ! gemiddelde beoordeling van
24 hotels/accommodaties en
58 persoonlijke beoordelingen
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

sneeuwbericht Wenen (deelstaat)
berg dal
High Hills - Hohe Wand Wiese Wien zonder sneeuw zonder sneeuw
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Heeft u nog vragen? Bel ons op!
+43 512 5351 553
(D) +49 221 2077 9988

dagelijks van 8 - 21 uur
WienTourismus
Obere Augartenstraße 40
1020 Wien , Oostenrijk
Wien (Bundesland)