19. Bezirk - Döbling

Döbling a 19. bécsi kerület, az észak-nyugati részen, a Bécsi-erdő szélén.

Döbling észak-nyugaton található Bécsben, körbevéve a Bécsi-erdővel, a Dunával és a Duna-csatornával. A szomszédos kerületek: keleten a Floridsdorf (21. kerület) és Brigittenau (20. kerület), délen Alsergrund (9. kerület), észak-nyugaton Währing (18. kerület) és északon Hernald (17. kerület).

A kerület 1892-ben el lett választva a korábbi bécsi elővárosoktól: Unterdöbling, Oberdöbling, Grinzing, Heiligenstadt, Nußdorf, Josefsdorf, Sievering és Kahlenbergerdorf. 1938-ban Neustift am Walde és Salmannsdorf kerületektől lett elválasztva.

Manapság Döbling hasonló Hietzinghez, amely a Nobel-kerület, jelentős bortermelése miatt. Számtalan önkormányzati épület, mint a Karl ...

... Marx-udvar és szövetkezeti lakással tették kiegyensúlyozottabbá a lakosságszámot.

A legfontosabb turisztikai látványosság a Kahlenberg a Bécsi-erdő szélén. További látnivaló a hegy Döblingben, a szomszédos Leopoldsberg a St. Leopold-templommal, és a legmagasabb hegy Bécsben, a Hermannskogel. Ezeken kívül a bécsiek és a döblingiek között jelentős a kelta kereszt is, valamint a Sisi-kápolna.

A 10 hely, amiből Döbling alakult, megtartották karakterüket. Különösen a külső területen lévők őrizték meg nagyrészt saját karakterüket. Legjobb példa Grinzing, Salmannsdorf és a Kahlenbergerdorf. Részben a borozók miatt olyan népszerű Grinzing.

A 20. századból származó látnivalók is vonzóak a kerületben. Ilyen a First Vienna FC stadionja, 1894, amely a legnagyobb természetes aréna Európában. A stadion ma az otthona az osztrák amerikai futball klubnak, a Dodge Vikings-nek.

az oldal elejére

Empfohlene Unterkünfte

az oldal elejére

Klima & Wetter

az oldal elejére

Anreise & Adresse

Útvonal tervezése
Van még kérdése? Hívjon minket!!
+43 512 5351 553
(D) +49 221 2077 9988

Napi 8-22 órát
Bezirksvorstehung des 19. Wiener Gemeindebezirkes
Gatterburggasse 14
1190 Wien, Ausztria
Döbling Wappen - 19. dzielnica - Doebling Becs
Bezárni