FAQ Gratis annuleringsverzekering

Als u een accommodatie bij Tiscover boekt, profiteert u van een bijzonder voordeel: bij elke boeking krijgt u een gratis annuleringsverzekering. Bij een eventuele annulering van de reis bent u daarvoor al automatisch verzekerd.

 1. Wat is bij een op tiscover.com geboekte reis inbegrepen?
  1. Tiscover-annuleringverzekering
   Als u op tiscover.com een accommodatie of een arrangment boekt, schenken wij u een annuleringsverzekering (Tiscover-annuleringsverzekering), , d.w.z. u krijgt bij tiscover.com gratis een 100% dekking van de betreffende annuleringskosten in het geval van een geldige annulering. (zie punt 2.)
  2. Geldige annuleringsredenen bij de annuleringsverzekering
   Er zijn bepaalde annuleringsredenen die verhinderen dat u op reis kunt gaan. Details Tiscover annuleringsverzekering
 2. Wat moet ik doen als ik wil annuleren?
  Als u niet in staat bent om op reis te gaan, meldt u dit dan s.v.p. onmiddellijk bij de boekingscentrale (Tiscover.com: per telefoon: +43 512 5351 555 of de betreffende accommodatie) en neemt u ook meteen contact op met het Service Center van de verzekeringmaatschappij 'Europäische Reiseversicherung AG' (per fax, post, e-mail of online-schademelding). Vermeldt u hierbij de volgende gegevens: voor- en achternaam, adres, reisdata, annuleringsdatum en -reden, boekingsbevestiging en verzekeringspolis. In geval van ziekte/ongeval dient u een gedetailleerd doktersattest of ongevalrapport te overleggen – gebruikt u hiervoor het schadeformulier. Sluit u tevens de ziektemelding bij uw zorgverzekeraar plus de bevestiging van voorgeschreven medicijnen bij. Schadeformulieren kunt u telefonisch, per fax, post of e-mail aanvragen of van onze website downloaden.
 3. Berekeningsgrondslag met voorbeeld
  Berekeningsbasis voor de vergoeding zijn de vermelde annuleringskosten van de accommodatie, met een maximum van de in de Algemene Voorwaarden aanbevolen annuleringskosten – Details m.b.t. geldige annuleringsredenen, vergoedingen en annuleringskosten vindt u in de Algemene Voorwaarden AGBH 2006 en in de informatie van de Europeesche Verzekeringsmaatschappij . .

  Voorbeeld:
  Een accommodatie verlangt conform de Algemene Voorwaarden 90% van de annuleringkosten bij een annulering binnen de laatste 7 dagen voor vertrek. Annuleert u 5 dagen voor vertrek uw geboekte reis ter waarde van 1.000 euro ontstaan voor u 900 euro annuleringskosten. De Tiscover-annuleringsverzekering dekt in het geval van een geldige annulering – details zie informatie-brochure van de Europeesche Verzekeringsmaatschappij 100% van deze annuleringkosten. In dit geval wordt dus 900 euro vergoed.

  Belangrijke mededeling: hiertoe dient u een bevestiging van de annuleringsreden te overleggen, bijv. een doktersattest, dat een ernstige ziekte is vastgesteld.
 4. 4. Gedetailleerde informatie omtrent de Tiscover annuleringsverzekering incl. rechtsgrondslagen van de Europeesche Verzekeringsmaatschappij

  Tiscover-annuleringsverzekering