Üdülés Folgaria, Lavarone e Luserna

Varázslatos vidékek, erdőkkel és mezőkkel, illetve az első világháború maradványaival borítva. Lavarone-tó, számos hegyi kerékpár-útvonal. A „trentinói fennsíkok” északról a Valsugana, délről a Val di Terrangolo által határoltak. Nyugaton a Vallagarina és az Etsch völgye, míg keleten az Asiago-fennsík és a Val d’Astico (Vicenza tartomány) jelenti a határt.
A kiterjedt fűvel borított területek között tárulnak fel a mély völgy barázdái, ami felett a hegyvonulatok 2000 méter feletti magasságban emelkednek. Az egész tájegység a mezők, az alpesi kunyhók, sűrű fenyőerdők, és a sebes patakok tökéletes keveredésnek tekinthető. Ezt a képet a karszti eredetű, kristálytiszta vizű Lavarone-tó teszi kerekké. Folgaria, Lavarone, és Lusern három különböző közösség, amiket a történelem köt össze: a német-cimber letelepedés (11-13. sz.) amiről főleg Lusern tanúskodik, mert itt még ma is „cimberül” beszélnek, ami egy olyan öreg nyelv, ami a közép-felnémetre hasonlít; a faluközösségek története, amire a legkíválóbb példa a Magnifica Comunità di Folgaria; a határharcok és az első világháború erődítményei, amit a fennmaradt megrendítő maradványai a megerősített állásoknak, a védelmi – és menekülőárkoknak.
Alpesi síelés, sífutás, snowboard, kirándulások a havas hegyekre a Folgaria, LAvarone, és Luserna fennsíkon A "trentinói fennsíkok" vidéke tele van tipikus alpesi teraszokkal, de a széles fűvel borított területek között mégsi feltűnnek a mély völgy barázdái, ami felett a hegyvonulatok 2000 méter feletti magasságban emelkednek. Az egész tájegység a mezők, az alpesi kunyhók, sűrű fenyőerdők, és a sebes patakok tökéletes keveredésnek tekinthető. Ezt a képet a karszti eredetű, kristálytiszta vizű Lavarone-tó teszi kerekké. A trentinói fennsíkokon mind a téli, mind a nyári idegenforgalom fellendült: nyáron tökéletes a kikapcsolódára, sportra, sétákra és kirándulásokra, mialatt télen a csúcsmodern síterületek, az ún. Skitour dei Forti, és három sífutóközpont, amik a legkedveltebbnek számítanak az alpesi területeken és nemzeti és nemzetközi futásoknak a színhelyei, semmi kívánságot nem hagynak teljesítetlenül.
mehr anzeigen
az oldal elejére

Klima & Wetter

Aktuális időjárás
 • Ma
  01.04.2015
  3 / 6 °C
 • Holnap
  02.04.2015
  0 / 9 °C
 • péntek
  03.04.2015
  1 / 5 °C
 • Szombat
  04.04.2015
  0 / 4 °C
 • Vasárnap
  05.04.2015
  1 / 4 °C
az oldal elejére

Anreise & Adresse

Útvonal tervezése
Van még kérdése? Hívjon minket!!
+43 512 5351 553
(D) +49 221 2077 9988

Napi 8-21 órát
Azienda per il turismo Altipiani di Folgaria Lavarone Luserna
Via Roma, 67
38064 Folgaria, Olaszország
Folgaria, Lavarone e Luserna - Folgaria, Lavarone e Luserna Trentino