Témaválasztás:

Élménydús túrák az Alpokban: gyalogtúrák hegycsúcsokra és alpesi legelőkre

Az Alpokban nemcsak az extrém hegymászók találják meg számításaikat. Hiszen ez a hegyvidék elsősorban, emberek, állatok, növények élőhelye és kikapcsolódási pont mindazoknak, akik pihenésre vágynak a természetben. 

Aki felfedező útra kívánkozik az Alpok lankás hegyvidékein, mint például a 
Karinthiai Nockbergre és a Weinviertler Dreiländereck-be, az a könnyebbtől a közepesen nehéz túraútvonalakig széles választékból válogathat. Aki tudatosan hosszabb és nehezebb túrákra indulna, annak a Wagrainban lévő Salzburger Sportweltben túraútvonalak tömkelege áll rendelkezésre, amelyek trekking túrákra alkalmasak. Ha pedig az igazán szép vidékekre kíváncsi, ahová csak a helyiek ismerik a járást, egy vezetett túra alkalmával azokat is végiglátogathatja!

U.i. Különösen az alpesi legelők kunyhói és a hütték mellett elvezető túraútvonalak várják a vendégeket ínycsiklandó ételekkel és italokkal. Ha a túrázás vagy a trekking közben elfárad vagy megéhezik, tízóraiképpen betérhet az alpesi vendéglők egyikébe, ahol friss tej vagy házi készítésű sajt, vaj, kenyér és a gyönyörű természet várja Önt!