vakantie Kitzbühel

Kitzbühel – de sportstad in de Alpen

Kitzbühel staat vooral bekend om de Hahnenkamm skiwedstrijd, high society en luxe. De zogeheten 'gemzenstad' heeft echter nog veel meer te bieden. Een vakantie in Kitzbühel is een unieke ervaring met talloze mogelijkheden voor sport en recreatie. Een schitterend skigebied in de winter, een prachtig wandelgebied in de zomer en een ideale bestemming voor liefhebbers van de golfsport. Het historische centrum, de Kitzbüheler Altstadt , heeft een bijzonder flair met vele winkeltjes en exclusieve restaurants. Bovendien worden hier voortdurend leuke evenementen georganiseerd, zoals de Hahnenkamm skiwedstrijden, die elk jaar door vele beroemdheden worden bezocht. In Kitzbühel, de ʺberoemdste sportstad in de Alpen“ beleeft u een onvergetelijke vakantie.

De bakermat van het skiën

Kitzbühel is al heel lang één van de meest geliefde wintersportbestemmingen. De skisport was vroeger en is nu nog steeds bepalend voor de identiteit van Kitzbühel. Sinds skipionier Franz Reisch in 1892 voor het eerst op houten ski’s van de „Horn“ afdaalde, hoort skiën bij Kitzbühel en is niet meer weg te denken. Het huidige skigebied Kitzbühel – Kirchberg – Pass Thurn beschikt over 170 kilometer aan pistes tussen de Hahnenkamm en de Restehöhe. Vlakbij de stad ligt de wereldberoemde ʺStreif“. Dit is een supersteile piste en een verplicht nummer voor iedereen die in Kitzbühel op wintersport is. Tijdens een wintervakantie valt er in Kitzbühel nog veel meer te beleven. Neem de tijd om het prachtige witte landschap te verkennen, bijvoorbeeld tijdens een skitoer in het prachtige skitoerengebiet Bichlalm met de vele diepsneeuwhellingen. Rond de romantische Schwarzsee bevinden zich vele goed geprepareerde en verlichte langlaufloipes.
Meer informatie - details
webcams
plaats:  Kitzbühel

1 overige in Kitzbühel

 • sneeuwhoogte berg: 84 cm zeehoogte: 800 - 2000 m kilometers piste: 179 km bedrijf: 22.10.16 - 01.05.17 plaats: Kitzbühel regio: Kitzbüheler Alpen
  dagkaart (EUR)
  hoogseizoen / volwassene NL
  53,00 selecteren
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Zomervakantie in Kitzbühel

Ook in de zomer is een verblijf in Kitzbühel zeker de moeite waard. De stad wordt omringd door de bergtoppen van de Kitzbüheler Horn en de Steinbergkogel . In dit schilderachtige landschap vindt u talloze mogelijkheden voor actieve uitstapjes en dagtochten: in de omgeving bevinden zich maar liefst 500 km aan wandelpaden en 750 km aan mountainbikeroutes. Vlakbij de stad ligt de Schwarzsee. In het water van dit romantische meer weerspiegelt zich de bekende berg Wilde Kaiser en op warme zomerdagen kunt u hier heerlijk zwemmen en relaxen. Vlakbij het meer bevindt zich de gelijknamige golfclub, overigens slechts één van in de totaal vier golfbanen in Kitzbühel.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  19.01.2017
  -11 / -2 °C
 • morgen
  20.01.2017
  -10 / 1 °C
 • zaterdag
  21.01.2017
  -9 / 3 °C
 • zondag
  22.01.2017
  -7 / 5 °C
 • maandag
  23.01.2017
  -4 / 8 °C
sneeuwbericht Kitzbühel
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Kitzbühel Tourismus
Hinterstadt 18
6370 Kitzbühel, Oostenrijk
(c) Kitzbuehel-Schriftzug-Design Alfons Walde 1933 Kitzbühel/VBK Wien - Kitzbuehel Tirol