vakantie Lech am Arlberg

Het legendaire Arlberggebied

Al vanuit de verte is de aanblik van het plaatsje Lech een lust voor het oog: een pittoresk bergdorp omringd door de witte bergtoppen van het Arlberggebergte. Vakantiegasten uit de hele wereld komen al sinds jaren naar dit winterse paradijs voor een geslaagde wintersportvakantie. Het is de combinatie van een fantastisch skigebied, de ongerepte natuur en accommodaties en restaurants op het hoogste niveau. En hoewel Lech al sinds lange tijd vele beroemdheden en koninklijke gasten uit de hele wereld herbergt, is dit dorp toch zo heel anders dan vele andere wintersportplaatsen. Grote hotelcomplexen of luidruchtige evenementen en feesten hoeft u hier niet te verwachten. Lech am Arlberg is één van de topbestemmingen voor een wintersportvakantie, maar het gezellige bergdorp heeft zijn traditionele karakter weten te behouden. Bij een wintersportvakantie in Lech gaat het puur om het genieten van de winter en de skisport.

Skiën & snowboarden

Alleen al de rit naar het Arlbergbied is avontuurlijk met de hoge sneeuwwallen langs de weg omhoog naar de Flexenpas. Daarachter bevindt zich de winterse bergwereld met de plaatsen Lech en Zürs. Deze twee plaatsen zijn door een uiterst veelzijdig skigebied met elkaar verbonden. De Arlberg, de wieg van de alpine skisport, fascineert al sinds ruim 100 jaar wintersporters uit de hele wereld. Het skigebied Lech Zürs - inclusief de verbinding met Warth-Schröcken - omvat 190 km aan pistes.Maar liefst 300 km aan pistes biedt het gehele Arlberg skigebied. Maar het zijn niet deze indrukwekkende getallen die deze skiregio zo bijzonder maken. Het skigebied heeft vele trouwe gasten die steeds terugkeren vanwege de uitgebreide freeride mogelijkheden, de sneeuwzekerheid en de vele gevarieerde skipistes. Sportieve wintersporters skiën het liefst op de uitdagende hellingen in Zürs en gezinnen met kinderen kunnen terecht op de brede en zonnige pistes van Oberlech.
Meer informatie - details
webcams
plaats:  Lech am Arlberg

Wat vinden onze klanten?

4,6 /5
voortreffelijk! gemiddelde beoordeling van
4 hotels/accommodaties en
14 persoonlijke beoordelingen

1 overige in Lech am Arlberg

 • sneeuwhoogte berg: 130 cm zeehoogte: 1270 - 2450 m kilometers piste: 182 km bedrijf: 04.12.15 - 24.04.16 plaats: Lech am Arlberg regio: Arlberg
  dagkaart (EUR)
  hoogseizoen / volwassene NL
  51,00 selecteren
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Zomervakantie in Lech

Als in juni de laatste sneeuwresten zijn gesmolten, ontwaakt de zomer in Lech am Arlberg.De bergen in de omgeving vormen het decor voor spannende wandelroutes en bergwandeltochten. Op sommige van deze oude wandelpaden ontdekt men onverwachte schatten, zoals de oude Walsersiedlung Bürstegg of het versteende meer. Dit interessante meer kunt u bezichtigen tijdens een wandeltocht van de Spullersee naar de Formarinsee. Op warme zomerdagen of na een uitdagende wandeling biedt het romantische bosbad in Lech verkoeling. Het motto van Lech is ʺmeer ruimte, meer tijd“. Cultuurliefhebbers kunnen terecht op het zogeheten 'Philosophicum', een jaarlijks in september terugkerend symposium met interessante lezingen en gespreksrondes over actuele filosofische thema’s.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  18.01.2017
  -14 / -6 °C
 • morgen
  19.01.2017
  -12 / -2 °C
 • vrijdag
  20.01.2017
  -10 / 0 °C
 • zaterdag
  21.01.2017
  -10 / 1 °C
 • zondag
  22.01.2017
  -8 / 2 °C
sneeuwbericht Lech am Arlberg
berg dal
Lech-Zürs-Warth-Schröcken 130 cm goede grip 90 cm goede grip
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Lech Zürs Tourismus GmbH
Dorf 2
6764 Lech am Arlberg, Oostenrijk
Lech am Arlberg Logo - Lech am Arlberg Vorarlberg