vakantie Kals am Großglockner

Tradities en gastvrijheid

Dankzij het agrarische karakter van het dal, dat omringd wordt door een spectaculair berglandschap, is het Kalsertal een prima vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Kals am Grossglockner ligt aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk en strekt zich uit over het hele dal. In de omgeving van het dorp bevinden zich leuke wandelroutes voor jong en oud. Vanwege de afgelegen ligging van het dorp zijn vele oude ambachten bewaard gebleven en zijn vele tradities nog steeds springlevend. Kals is de hoogstgelegen gemeente van Oost-Tirol en bekend vanwege de hartelijike gastvrijheid van de lokale bevolking. Hier worden tal van traditionele evenementen georganiseerd waarbij vakantiegasten de gelegenheid hebben om kennis te maken met oude gewoontes en tradities.

Fijne wintersportvakantie in Kals am Großglockner

Het skigebied Kals/Matrei is zeer geliefd onder wintersporters dankzij de prachtige pistes en vooral vanwege het feit dat het skigebied nooit overvol is. Op de in totaal 37 km aan pistes vinden skiërs en snowboarders tot eind april ideale omstandigheden om van de witte pracht te genieten. Kals am Großglockner is ook een paradijs voor langlaufers met 25 kilometer aan perfect geprepareerde loipes, grotendeels vlak zonder steile hellingen.
Meer informatie - details
webcams
plaats:  Matrei in Osttirol

Wat vinden onze klanten?

4,6 /5
voortreffelijk! gemiddelde beoordeling van
7 hotels/accommodaties en
39 persoonlijke beoordelingen

1 overige in Kals am Großglockner

 • sneeuwhoogte berg: 55 cm zeehoogte: 933 - 2422 m kilometers piste: 37 km bedrijf: 02.12.16 - 17.04.17 plaats: Matrei in Osttirol regio: Osttirol
  dagkaart (EUR)
  hoogseizoen / volwassene NL
  45,00 selecteren
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Wandelen in het "Glocknerdorf"

Ontspannen wandelingen door het dal, lange wandeltochten over bergweides of uitdagende bergtochten - het Kalsertal en omgeving zijn een paradijs voor wandelaars voor jong en oud. Al wandelend op het 250 km lange netwerk aan wandelpaden in nationaalpark Hohe Tauern kunnen wandelaars onderweg terecht in elf verschillende schuil- of berghutten. Dit nationaalpark is cultureel erfgoed en herbergt een unieke flora en fauna. Leuke wandeltochten langs oude boerderijen, kerkjes en kapellen, molens en waterbronnen zijn bijvoorbeeld de wandelroutes in het Ködnitzal, naar het "Böse Weibele" of de Dorfersee. Kals staat ook bekend als paradijs voor bergbeklimmers: het Schobergebergte ligt in het zuiden van de Hohe Tauern en biedt met 53 bergen hoger dan 3000 meter een uniek berglandschap met tal van mooie meertjes en afwisselende klimroutes.
En ook de Granatspitzgroep is onder enthousiaste klimmers een begrip en dankzij veilige klimparcoursen en goed opgeleide gidsen een populaire bestemming in de zomer. Na een klimtocht, een wandeling of een fietstocht op een van de vele mountainbikeroutes kunt u de volgende dag kennis maken met het boerenleven in de regio: bijvoorbeeld bij een bezoekje aan één van de zes watermolens van het Kalsertal die dankzij liefdevolle restauratie in ere zijn hersteld. Tijdens diverse demonstratiedagen en het jaarlijkse molenfeest wordt hier meel gemalen, dat u als aandenken aan een fijne, ontspannende vakantie mee naar huis kunt nemen.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  21.01.2017
  -7 / -2 °C
 • morgen
  22.01.2017
  -6 / -3 °C
 • maandag
  23.01.2017
  -6 / 0 °C
 • dinsdag
  24.01.2017
  -5 / 2 °C
 • woensdag
  25.01.2017
  -5 / 3 °C
sneeuwbericht Kals am Großglockner
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Tourismusinformation Kals
Glocknerhaus Kals / Ködnitz 7
9981 Kals am Großglockner, Oostenrijk