vakantie Klagenfurt

Renaissance-juweel bij de Wörthersee

Op de oostelijke oever van de Wörthersee ligt de 800 jaar oude, prachtige stad Klagenfurt. Dankzij de vele goed bewaarde gebouwen uit de Renaissance, die het stadsbeeld grotendeels bepalen, staat deze stad bekend als "het Renaissance-juweel aan de Wörthersee". Tijdens een vakantie in Klagenfurt mag een wandeling langs de oevers van het meer met het kristalheldere schone water niet ontbreken. In het centrum van de stad bevinden zich tal van oude traditionele gebouwen en leuke winkels. Vele interessante tentoonstellingen, internationale sportevenementen en diverse festivals vinden gedurende het jaar in Klagenfurt plaats. In de zomer kunt u genieten van het aangename mediterrane klimaat van Karinthië, heerlijk zwemmen in het turquoise gekleurde water van het meer en zonnebaden op het gemeentelijke strandbad.

Winterpret in Klagenfurt

In de winter lijkt het centrum van Klagenfurt net een wintersprookje. De geur van kaneel en glühwein, de kleurrijke verlichting en de gezellige winkels trekken elk jaar veel bezoekers naar de kerstmarkt in Klagenfurt. Het stadsfeest op oudjaarsavond is een van de vele unieke evenementen die gedurende het jaar in Klagenfurt worden georganiseerd. Tijdens romantische wandelingen rond het meer kunt u genieten van de betoverende winterse rust van de Wörthersee. In de uitstekende restaurants, cafés en gezellige koffiehuizen kunt u zich tijdens de wintermaanden tegoed doen aan heerlijke traditionele lekkernijen.
Meer informatie - details
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Cultuur & watersport bij de Wörthersee

Aangename temperaturen, culturele hoogtepunten en het kristalheldere water van de Wörthersee - dit alles biedt een zomervakantie in Klagenfurt. In het charmante centrum van de stad met gezellige cafés, groene parken en vele goed bewaarde oude gebouwen beleeft u gezellige en ontspannen vakantiedagen. Het Europapark is één van de grootste parken in Oostenrijk en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Dankzij tal van interessante musea, historische kerken en de vele gevarieerde evenementen staat Klagenfurt ook wel bekend als de "cultuurstad van van het zuiden" – de moeite waard voor elke cultuurliefhebber. Op warme zomerdagen is een bezoekje aan de prachtige Wörthersee met een watertemperatuur van tot wel 28 ° C een echte aanrader. Het gemeentelijke strandbad is één van Europa's grootste binnenwateren en hier kunt u met volle teugen van de zomer genieten. Op mooie ligweides en fijne zwemsteigers kunt u heerlijk zonnebaden en ontspannen. Liefhebbers van de zeilsport komen graag naar de omgeving van Klagenfurt vanwege de gunstige condities om te zeilen. In de regio bevinden zich diverse zeilscholen, zodat u de prachtige natuur ook eens vanaf een zeilboot kunt ontdekken. Natuurlijk vindt u hier nog tal van andere mogelijkheden voor sport en recreatie, zoals nordic walking of een bezoekje aan een golfbaan – deze vakantieregio biedt voor elk wat wils voor een geslaagde zomervakantie in Karinthië.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  20.01.2017
  -12 / -2 °C
 • morgen
  21.01.2017
  -11 / -1 °C
 • zondag
  22.01.2017
  -10 / 0 °C
 • maandag
  23.01.2017
  -9 / 3 °C
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
firma
KLAGENFURT TOURISMUS
Rathaus - Neuer Platz 1
9010 Klagenfurt am Wörthersee, Oostenrijk
Klagenfurt Karinthie