vakantie Linz

Bezoek de cultuurstad aan de Donau

De Donau ontspringt in het Zwarte Woud en mondt uit in de Zwarte Zee. In het stroomgebied van deze op één na grootste en langste rivier van Europa, beïnvloedt hij de natuur en het leven van de bewoners. In 2009 was Linz de culturele hoofdstad van Europa en sindsdien streeft de stad naar een voortdurende uitbreiding van het reeds omvangrijke aanbod aan kunst- en culturele evenementen. En de Donau speelt hierbij een belangrijke rol, als een soort culturele levensader. De traditionele Linzer bosbessentaart, oftewel Linzer Torte is een overheerlijke lekkernij die u tijdens een bezoekje aan de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk beslist moet proberen.

De perfecte combinatie van traditioneel en modern

Om de toekomst beter te begrijpen, dient men een kijkje in het verleden te nemen. Tussen moderne bouwwerken staan historische gebouwen uit het pre-industriële tijdperk van deze Donaustad. Zoals bijvoorbeeld de Martinskirche, één van de oudste kerken in Oostenrijk. Zeker een bezoekje waard is het op een heuvel met uitzicht op de oude binnenstad gelegen Linzer Schloss met slotmuseum. Dit kasteel werd reeds in het jaar 799 in oude oorkonden vermeld en vanaf het grote terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de streek Mühlviertel.

Midden in het hart van Linz, op het grote plein, staat het oude stadhuis. De achthoekige hoektoren met een astronomische klok en diverse kamers zijn ongeveer 500 jaar oud. Vanaf het plein bereikt men met de smalspoortram Pöstlingbergbahn de Postlingberg met een bedevaartsbasiliek. Het uitzichtplatform biedt een schitterend uitzicht over Linz en de Donau.
Meer informatie - details

offertes

Prijs per nacht
Beste prijs-garantie

Wat vinden onze klanten?

3,4 /5
Goed! gemiddelde beoordeling van
1 accommodatie en
15 persoonlijke beoordelingen
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Nieuwe stromingen wijzen Linz de juiste weg

De combinatie van cultuur en natuur bepalen het bijzondere karakter van Linz en bovendien beschikt deze stad over veel moderne architectuur. Met ruim 50 parken en plantsoenen is Linz één van de groenste steden in Oostenrijk. Op zonnige dagen is een bezoekje aan één van de drie meren, de Pichlinger See, de Pleschinger See of de Kleiner Weikerlsee een echte aanrader voor jong en oud. Leuke culturele uitstapjes zijn bijvoorbeeld het Lentos Kunstmuseum, het Brucknerhaus of de metalen sculpturen van forum metal in een groot park aan de oevers van de Donau, het zogeheten Donaulände, waar regelmatig kunstfestivals en grote evenementen plaatsvinden.

Het Lentos musem heeft een grote verzameling hedendaagse kunst, het Ars Electronica Center biedt een blik in de toekomst en het Brucknerhaus is het juiste adres voor liefhebbers van klassieke muziek. Dit concertgebouw is vernoemd naar Anton Bruckner, die in Linz zijn eerste symfonie schreef. Ter ere van deze beroemde componist vindt hier ieder jaar het Bruckner-festival plaats. In samenwerking met het tegelijkertijd gehouden Ars Electronica Festival, wordt de muziek elektronisch omgezet in beelden met als finale een spectaculair vuurwerk. Andere culturele evenementen zijn: Klangwolke, het Pflasterspektakel en het Filmfestival Crossing Europe.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  27.02.2017
  3 / 11 °C
 • morgen
  28.02.2017
  0 / 11 °C
 • woensdag
  01.03.2017
  3 / 10 °C
 • donderdag
  02.03.2017
  2 / 12 °C
 • vrijdag
  03.03.2017
  1 / 14 °C
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Tourist Information Linz
Hauptplatz 1
4020 Linz, Oostenrijk
Linz verändert - Linz Opper-Oostenrijk