vakantie Saalbach-Hinterglemm

Een actieve vakantie in Saalbach Hinterglemm

Tijdens een vakantie in Saalbach Hinterglemm heeft u talloze mogelijkheden om het berglandschap te verkennen. Sport, beweging en natuur komen hier perfect samen. Zowel in de zomer als in de winter is Saalbach Hinterglemm één van de populairste bestemmingen voor een actieve vakantie. 's Winters biedt het supergrote skigebied Saalbach Hinterglemm volop sneeuw, mooie pistes en moderne liften. Na een leuke skidag kunt u zich in het uitgaansleven storten met veel gezellige après ski. Komt u in de zomer naar het Glemmtal, vormen het brede dal en de sappige groene alpenweides het decor voor Oostenrijks grootste mountainbikeregio en een prachtig wandelgebied.

Wintersport in Saalbach Hinterglemm

Glooiende bergen glinsteren in de zon. Een dikke sneeuwdeken bedekt het idyllische Glemmtal en verandert de regio in een wintersprookje. Wie voor het eerst op wintersport naar Saalbach-Hinterglemm komt, wordt verrast door de aanblik van het romantische plaatsje in het schilderachtige winterse landschap. Het centrum van Saalbach met het markante kerkje staat op bijna elke ansichtkaart. Maar de dromerige sfeer is bedriegelijk: het bruisende Skicircus Saalbach Hinterglemm is één van de meest afwisselende skigebieden in Europa.

Dit skigebied is al jaren één van de top-skiregio’s in de Alpen en in 1991 werd hier het WK Alpine Skiën gehouden. Wintersporters vermaken zich hier prima op zo‘n 200 km aan pistes tussen de Kohlmaisgipfel en de Zwölferkogel. Dit wintersportcentrum staat bovendien bekend om de levendige après ski. Als de zon achter de Zwölferkogel verdwijnt, ontmoet men elkaar in de Schi-Alm of de Hinterhagalm. Met zo’n 40 gezellige skihutten, pubs en disotheken is Saalbach één van de meest geliefde après ski bestemmingen in de Alpen.
Meer informatie - details
webcams
plaats:  Saalbach-Hinterglemm

1 overige in Saalbach-Hinterglemm

 • sneeuwhoogte berg: 100 cm zeehoogte: 830 - 2096 m kilometers piste: 270 km bedrijf: 19.11.16 - 17.04.17 plaats: Saalbach-Hinterglemm regio: Saalfelden-Leogang-Saalbach
  dagkaart (EUR)
  hoogseizoen / volwassene NL
  52,00 selecteren
naar begin v.d. pagina

Informatie over de regio

Een afwisselende zomervakantie in de bergen

In de zomer heeft de regio Saalbach zich in de laatste jaren vooral op het mountainbiken gericht. Inmiddels is het zogeheten Bike-Circus Saalbach Hinterglemm de onbetwiste nummer 1 van de Oostenrijkse mountainbike bestemmingen. Mountainbikers kunnen zich helemaal uitleven op zo’n 400 kilometer goed bewegwijzerde mountainbikeroutes op een ideaal terrein in een afwisselend landschap. Maar er valt hier nog veel meer te beleven.

Een echte aanrader tijdens een afwisselende zomervakantie in Saalbach is de zogeheten 7-Summits Tour, een lange-afstands-wandelroute waarbij men 7 bergtoppen overwint. Voor gezinnen met kinderen of wandelaars die het liever iets rustiger aan doen, zijn er talloze gezellige wandelroutes, zoals de Golden Gate der Alpen, de 'Heimat-Rundweg'. Bovendien is er een uitgebreid aanbod aan kinderprogramma’s, zodat een verblijf in Saalbach voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt.
naar begin v.d. pagina

klimaat & weerbericht

actueel weer
 • Vandaag
  20.01.2017
  -9 / 0 °C
 • morgen
  21.01.2017
  -10 / 1 °C
 • zondag
  22.01.2017
  -8 / 1 °C
 • maandag
  23.01.2017
  -9 / 3 °C
 • dinsdag
  24.01.2017
  -13 / -6 °C
sneeuwbericht Saalbach-Hinterglemm
naar begin v.d. pagina

routebeschrijving & adres

route plannen
Tourismusverband Saalbach Hinterglemm
Glemmtaler Landesstraße 550
5753 Saalbach Hinterglemm , Oostenrijk
logo - Saalbach-Hinterglemm Salzburg