Oostenrijk Zuid-Duitsland Zwitserland Noord-Italië

Zomervakantie in de Alpen

- De leukste manier om de bergen en de natuur te ontdekken

Welkom in de Alpen


1200 kilometer lang en 150 tot 250 kilometer breed! Dit zijn de indrukwekkende afmetingen van de Alpen, het hoogste gebergte in Centraal-Europa. Zowel de bewoners als de bezoekers van de Alpen waarderen dit gebied vanwege het bijzondere bergklimaat en het afwisselende landschap. De Alpen zijn rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden en er is een bijna grenzeloos aanbod aan sport- en vrije tijds mogelijkheden. In dit prachtige natuurlandschap wordt bijna elke vakantiewens vervuld!

In de zomer kunt u het prachtige berglandschap ontdekken tijdens wandelingen of fietstochten (mountainbike). Voor de avontuurlijke vakantieganger is er de mogelijkheid om met de vereiste voorbereiding en uitrusting (touwen, ijspikkel en klimijzers) te gaan bergbeklimmen.

Degenen die het graag rustig aan doen of gezinnen met kinderen die geen lange wandelingen willen maken, kunnen zich bij romantische bergmeertjes en grotere zwemmeren heerlijk ontspannen en vinden hier volop mogelijkheden voor diverse watersporten. De steden in het Alpengebied staan bekend om het grote aanbod aan kunst, cultuur, festivals en evenementen. In de winter zijn de Alpen natuurlijk uitermate geschikt voor iedere vorm van wintersport.

In de bekende wintersportgebieden zijn intussen veel nieuwe mogelijkheden voor snowboarders en freeriders bijgekomen, maar er is ook nog steeds een uitgebreid aanbod voor een skivakantie met het hele gezin! Bovendien zijn er nog genoeg andere leuke winterse activiteiten zoals rodelen (sleeën), schaatsen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën en nog veel meer! En voor degenen die na de winter nog niet genoeg van de sneeuw hebben, zijn er altijd nog de gletsjerskigebieden, waar men tot ver in het voorjaar nog kan skiën!

Gaat u graag met het hele gezin op vakantie, zoekt u sportieve uitdagingen of wilt u eens helemaal tot rust komen en relaxen? Welke vakantie u ook kiest, het Alpengebied is de ideale reisbestemming voor alle vakantietypes. Ontdek het unieke landschap en neem vele indrukken van een onvergetelijke vakantie mee naar huis!