Üdülés Neuenburg

Kereskedőváros

Neuenburg egy bájos kereskedőváros, kellemes környezetben, a Chaumont domboldalán, a legnagyobb berni tó mellett. Magasan kiemelkedik a 12. és 15. századból származó kastély és a Collégiale a 13. századból. Ezek a kedves óvárosban találhatók, amit keresztül-kasul beszőnek a ma már nagyrészt gyalogos zónának nyilvánított szűk kis átjárók, ahol rengeteg a vásárlási lehetőség.
1848-ig Neuenburg a preusseni királysághoz tartozott, adóját Berlinnek fizette, de a belső igazgatása gyakorlatilag autonóm volt. Textil és óraipara biztos megélhetést nyújtott a városnak, melyről ma is árulkodnak a patríciusházak, például a Hôtel du Peyrou.
A Maison des Halles egy reneszánsz épület, amely Neuenburg világhírű épülete, és egyetlen városi körsétából sem maradhat ki. Az archeológiai múzeum az ősidőt dokumentálja, amikor a város környékén kulturálisan felemelkedő népek voltak. A Musée d´art et d´histoire fő attrakciói Jaquet-Droz három mechanikus csodagépe, az orgonajátékosnő, az író, és a számológép, melyek 1770-ben készültek.
Mehr Informationen - Details
Webkamerák
Település:  Neuenburg

Ajánlatok

Ár éjszakánként
Garantáltan a legjobb ár
az oldal elejére

Regionsinformationen

az oldal elejére

Klíma & Időjárás

az oldal elejére

Érkezés & Cím

Genève - Lausanne - Yverdon - Neuchâtel (1 h 30)
Bern - Kerzers - Ins - Neuchâtel (40 min)
Útvonal tervezése
TGV Párizstól
Bern - Neuchâtel (35 min)
Genève - Neuchâtel (1 h 20)
Genève-Cointrin; Bern-Belpmoos
Járatfoglalás
Tourisme neuchâtelois Littoral
Hôtel des Postes
2000 Neuchâtel, postafiók 2001, Svájc