Üdülés Folgaria, Lavarone e Luserna

Alpesi síelés, sífutás, snowboard, kirándulások a havas hegyekre a Folgaria, LAvarone, és Luserna fennsíkon A "trentinói fennsíkok" vidéke tele van tipikus alpesi teraszokkal, de a széles fűvel borított területek között mégsi feltűnnek a mély völgy barázdái, ami felett a hegyvonulatok 2000 méter feletti magasságban emelkednek. Az egész tájegység a mezők, az alpesi kunyhók, sűrű fenyőerdők, és a sebes patakok tökéletes keveredésnek tekinthető. Ezt a képet a karszti eredetű, kristálytiszta vizű Lavarone-tó teszi kerekké. A trentinói fennsíkokon mind a téli, mind a nyári idegenforgalom fellendült: nyáron tökéletes a kikapcsolódára, sportra, sétákra és kirándulásokra, mialatt télen a csúcsmodern síterületek, az ún. Skitour dei Forti, és három sífutóközpont, amik a legkedveltebbnek számítanak az alpesi területeken és nemzeti és nemzetközi futásoknak a színhelyei, semmi kívánságot nem hagynak teljesítetlenül.
Mehr Informationen - Details
az oldal elejére

Regionsinformationen

Varázslatos vidékek, erdőkkel és mezőkkel, illetve az első világháború maradványaival borítva. Lavarone-tó, számos hegyi kerékpár-útvonal. A „trentinói fennsíkok” északról a Valsugana, délről a Val di Terrangolo által határoltak. Nyugaton a Vallagarina és az Etsch völgye, míg keleten az Asiago-fennsík és a Val d’Astico (Vicenza tartomány) jelenti a határt.
A kiterjedt fűvel borított területek között tárulnak fel a mély völgy barázdái, ami felett a hegyvonulatok 2000 méter feletti magasságban emelkednek. Az egész tájegység a mezők, az alpesi kunyhók, sűrű fenyőerdők, és a sebes patakok tökéletes keveredésnek tekinthető. Ezt a képet a karszti eredetű, kristálytiszta vizű Lavarone-tó teszi kerekké. Folgaria, Lavarone, és Lusern három különböző közösség, amiket a történelem köt össze: a német-cimber letelepedés (11-13. sz.) amiről főleg Lusern tanúskodik, mert itt még ma is „cimberül” beszélnek, ami egy olyan öreg nyelv, ami a közép-felnémetre hasonlít; a faluközösségek története, amire a legkíválóbb példa a Magnifica Comunità di Folgaria; a határharcok és az első világháború erődítményei, amit a fennmaradt megrendítő maradványai a megerősített állásoknak, a védelmi – és menekülőárkoknak.
az oldal elejére

Klíma & Időjárás

Aktuális időjárás
 • Ma
  24.01.2017
  -2 / 4 °C
 • Holnap
  25.01.2017
  -2 / 4 °C
 • csütörtök
  26.01.2017
  -3 / 2 °C
 • péntek
  27.01.2017
  -6 / 3 °C
 • Szombat
  28.01.2017
  -3 / 4 °C
az oldal elejére

Érkezés & Cím

Útvonal tervezése
Azienda per il turismo Altipiani di Folgaria Lavarone Luserna
Via Roma, 67
38064 Folgaria, Olaszország
Folgaria, Lavarone e Luserna - Folgaria, Lavarone e Luserna Trentino