Üdülés Lillianes

Térkép
Ezen első hely, amit a Lys-völgyön át vezető úton utaznak át, 655 méter magasan található. Neve a latin "Insule Haelianae"-ból származhat, a Lys folyó egy régi megnevezéséből. Egy festői kőhíd az 1733-as évből köti egymáshoz a völgy mindkét oldalát. Ez az egyetlen négy lyukú híd Aosta-völgyben. A híd a községtemplomhoz vezet, ami Szent San Roccot felszentelte. A 17. század elején építették, az eredetileg a 15. századból származó közeli harangtorony pedig két évszázaddal később lett felújítva.
A hely nagy és kiterjedt gesztenyeerdők közepén található és keresztülfolyik rajta a Lys.
A középkortól kezdve a 18. század végéig Lillianes település Vallaise báróinak történelméhez kapcsolódik.
Lillianes gazdag örökségnek bizonyult hála az együttélésnek és a történelmi bizonyítékok, a sértetlen környezet és az élénk tradíciók és szokások harmonikus kombinációjának.
Ezen örökség kifejezése is ezen terület jellegzetes gesztenyéinek termesztése, a kvalitatív és kvantitatív jó eredmények elérése.
Sok lehetőség adódik, a környező természet különlegességeinek kutatására. Bec Fourà-nál (1830 m), melynek csúcsa ténylegesen "átlyukasztott", és a Plan des Sorcières-nél (1800 m) megcsodálhatók az ősi boszorkánylovaglások talált tárgyai.
Mehr Informationen - Details
az oldal elejére

Regionsinformationen

az oldal elejére

Klíma & Időjárás

az oldal elejére

Érkezés & Cím

Útvonal tervezése
AIAT La Porta Della Vallée
Via Circonvallazione 30
11026 Pont Saint Martin, Olaszország
Lillianes  - Lillianes Aosta-voelgy